Червень 2018

«Краса і велич символів державних»

kniga.png

Україна як суверенна держава має власні державні символи. Державні символи — це закріплені в законодавстві країни офіційні знаки (зображення, предмети) чи звукові вираження, що в короткій формі виражають одну чи кілька ідей політичного, національного, історичного характеру і символізують суверенітет держави. Згідно зі ст. 20 Конституції України державними символами України є Державний Прапор України, Державний Герб України і Державний Гімн України.

Масова робота в університетській бібліотеці

kniga.png

7 червня 2018р. відбулося засідання методичного об’єднання бібліотек закладів вищої освіти м. Івано-Франківська. Цього разу темою, яка об’єднала бібліотекарів університетських книгозбірень стала культурно-просвітницька робота. Із досвідом роботи бібліотеки Івано-Франківського національного медичного університету ознайомила присутніх завідувач відділу обслуговування Ромашко С.М., яка виступила з доповіддю «Масова робота в бібліотеці ІФНМУ: традиції та нововведення».

Web-сайт – складова частина іміджу бібліотеки

kniga.png

Веб-сайти дають виняткову можливість бібліотекам закладів вищої освіти розширювати свою діяльність, охоплюючи все більшу кількість користувачів, а також презентувати себе та свої здобутки, створюючи собі позитивний імідж. Перевагою веб-сайтів є те, що бібліотеки можуть не лише краще забезпечувати інформаційні потреби користувачів, а й представляти на розгляд широкому загалу свої інформаційно-аналітичні продукти, знайомити з послугами, які вони надають, та інформувати про свою діяльність. Веб-сайти надають доступ до інформації віддаленим користувачам і є зручними у користуванні. Тому це питання є актуальним як ніколи. На семінарі було розглянуто низку питань, що стосуються відкриття нових рубрик на сайті, його наповнення, зокрема аналізувався розділ нових надходжень, аналіз ефективності сайту та ін.

Люблю тебе, народе рідний!

kniga.png

8 червня виповнюється 135 років від дня народження української письменниці, літературного критика, перекладача Ольги Дучимінської. Також письменниця одна з активних діячок жіночого руху в Галичині, дослідниця мистецьких та етнографічних пам’яток Гуцульщини і Бойківщини. В силу того, що творчий шлях Дучимінської пройшов крізь третину ХХ ст., вона була знайома з Іваном Франком, Ольгою Кобилянсьою, Богданом Лепким, Іриною Вільде та іншими діячами української та зарубіжної культури.