Червень 2024

Технології захисту навколишнього середовища

photo_2024-06-12_12-44-03.jpg
Однією з найактуальніших проблем сучасності є проблема безпеки людської цивілізації. Насамперед – пошук шляхів і засобів нейтралізації і подолання негативних тенденцій, які становлять реальну загрозу для безпечного існування суспільства. Крім того, війна в Україні несе з собою не лише людські страждання, але широкомасштабне руйнування природних систем та інтенсивне забруднення довкілля і впливає на клімат всієї планети, зумовлюючи значні викиди вуглекислого та інших парникових газів.

Від біобібліографічного покажчика науковця до наукового звіту університету

photo_2024-06-12_13-51-36.jpg
6 червня 2024 року відбулося засідання обласного методичного об’єднання бібліотек закладів вищої освіти.
Організатором заходу була Наукова бібліотека Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника. Учасниками були також провідні фахівці Науково-технічної бібліотеки Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу та Бібліотеки Івано-Франківського державного медичного університету.

Сервіси наукових метаданих

photo_2024-06-12_13-51-22.jpg
З метою підвищення професійної кваліфікації бібліотечних працівників обласного методичного об’єднання бібліотек ЗВО на базі Наукової бібліотеки Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника було проведено засідання секції з питань інформаційних технологій, в рамках якої відбувся семінар-практикум «Сервіси наукових метаданих». Основними доповідачами виступили директор НБ ПНУ ім. В. Стефаника Роман Дзумедзей та заступник директора НБ ПНУ ім. В. Стефаника Юлія Костюк.

День кафедри архітектури та містобудування

kniga_4.png
Кафедра архітектури та містобудування здійснює підготовку майбутніх фахівців із фундаментальних і професійно-орієнтованих знань, умінь, навичок, необхідних для успішного виконання професійних завдань, в здійсненні наукових досліджень у сфері архітектури та містобудування.