Лютий 2017

Інформаційний бюлетень "Вища освіта" № 1 (січень 2017)

kniga.png
Деякі питання виплати соціальних стипендій студентам (курсантам) вищих навчальних закладів : постанова Кабінету Міністрів України від 28 груд. 2016 р. № 1045 // Уряд. кур'єр. – 2016. – 31 груд. –
№ 249. – С. 31-32

Нові надходження літератури за січень 2017 р.

kniga.png
Наукове товариство імені Шевченка [Текст] : енциклопедія. Т. 2 : Бібл - Вес / Купчинський О., ред. – Львів : Наук. тов. ім. Шевченка, 2014. – 616 с. : іл.
К-сть прим.: 2 (ІБВ . – 1, К/сх. – 1)

Фінансова глобалізація: сутність та наслідки

Глобалізація – складна і багатоаспектна проблема, за якою стоїть багато реальних явищ і процесів, а також проблем, які стосуються всього людства. Глобалізації сприяє наявність міжнародних фінансових організацій, членами яких є більшість країн, які здійснюють операції на міжнародних фінансових ринках. Крім того, ця система є глобальною внаслідок існування глобальних комунікацій і міжнародних фінансів. Через створення глобальних комунікацій більшість фінансових операцій набули спекулятивного характеру. Глобальна комунікаційна система дає змогу суб’єктам міжнародних фінансів здійснювати фінансові операції цілодобово. Це спричиняє безперервний рух спекулятивного капіталу і постійні загрози фінансової кризи для місцевих валютних ринків.

Небесна Сотня: на сторожі гідності

mystectwo.png

У ці дні Україна вшановує героїчну і водночас трагічну сторінку нашої історії.
« Неймовірна сила, небачена гідність » - так сказав про героїв Майдану під час презентації своєї виставки французький фотограф. Він був під час розстрілів на вулиці Інститутській, коли « беркутівці » розстрілювали беззбройних людей. « Такої гідності, як на Майдані, не бачив ніде у світі », - каже журналіст. Його до глибини душі вразило те, що серед них були ще досить юні та люди зрілого віку. Вони йшли під кулі, падали зранені, а на місце загиблих ставали інші, для яких свобода і Україна виявилися дорожчими за власне життя. Тепер їхні імена на меморіальних плитах. Вони – Герої України, вони – новий символ незалежності країни, що довго йшла до омріяної волі.

Земельні ресурси та кадастр нерухомості

Земля – це основний елемент виробництва, за допомогою якого створюються матеріальні цінності. Вона стала базисом усіх процесів життєдіяльності суспільства.
З часу проведення земельної реформи в Україні якісно змінилися земельні відносини, структура землеволодінь і землекористувань, запроваджено плату за землю, оренду земельних ділянок, їх купівлю-продаж. Це вимагає від оцінювачів спеціальних знань в галузі землеустрою і кадастру, ґрунтознавства, земельного права, економіки, планування територій та інше.