Квітень 2020

Мультимедійна презентація Дня кафедри геодезії та землеустрою

kniga.png
Доброю традицією стало проведення спільних засідань співробітників бібліотеки та кафедр університету в рамках Дня кафедри.
Переймаючи досвід інших наукових бібліотек та використовуючи новітні інформаційні технології, науково-технічна бібліотека модернізувала цю форму роботи і пропонує мультимедійну презентацію Дня кафедри. Під час перегляду Ви ознайомитеся зі станом комплектування книжкового фонду з дисциплін Вашої кафедри, аналізом використання студентами навчальної літератури, інформаційними можливостями науково-технічної бібліотеки, а також книжково-інформаційною виставкою.
Запрошуємо переглянути матеріали компакт-диску і всі свої запитання, зауваження, пропозиції передати нам через електронну пошту library [at] nung [dot] edu [dot] ua

Відкрито безкоштовний доступ до цифрової бібліотеки АСМ

kniga.png
Ми раді повідомити, що найстарша і найбільша міжнародна організація в галузі комп'ютерних наук, АСМ (Association for Computing Maсhinery), тимчасово відкриває
свою електронну бібліотеку для всіх - аби в цей кризовий час підтримати науковців,студентів та освітян.

18 квітня - Всеукраїнський день довкілля

dovkilya.jpg

Свято відзначають щорічно, починаючи з 1999 року, згідно з Указом Президента України «Про День довкілля» від 6 серпня 1998 року. Передумовою стали різні громадські ініціативи, зокрема започаткованої Всеукраїнською акцією «Дерево–Життя». У третю суботу квітня громадські організації проводять заходи, спрямовані на поліпшення стану навколишнього середовища – очищення водних джерел, озеленення територій, збереження заповідних об'єктів, поширення екологічних знань.

23 квітня - День книги

dovkilya.jpgВсесвітній день книги та авторського права, який щорічно відзначається 23 квітня у всьому світі, своїм святом по праву вважають автори, видавці, вчителі, БІБЛІОТЕКАРІ та усі, хто причетний до книжкової справи. Його відзначають у 190 країнах світу. Вперше відсвяткували в 1996 р. в Каталонії (Іспанія), де уже понад 80 років існує традиція дарувати в день святого Георгія троянди і книжки тим, кого любиш.Ідея організації такого свята належить Організації об’єднаних націй з питань освіти, науки і культури.

На Чорнобиль журавлі летіли

dovkilya.jpg
Гіркі чорнобильські дзвони не змовкають ось уже 34 рік. Ніхто не змирився з цією датою, ніхто не звикся з нею - ні в Україні, ані в цілому світі. Тривожні дзвони чорнобильської біди застерігають, нагадують про тих, кого катастрофа знищила відразу, і по тих, кого знищила згодом.