Травень 2013

Глобальні проблеми сучасності

gonchar1.jpg

Глобалізація – це об’єктивний соціальний процес змістом якого є дедалі більший взаємозв’язок та взаємозалежність національних економік, національних політичних і соціальних систем, національних культур, а також взаємодія людини і довкілля. Україна посідає важливе геополітичне становище, а в геостратегічному вимірі вона являє собою й головний аванпост перед Євразією і тому має викликати особливий інтерес для всіх провідних діячів на глобальній політичній сцені.

Нам 1941 не забути, а 1945 пам’ятати у віках

peremoga1.jpg

Більше півстоліття відділяє нас від буремних воєнних років. Важким і нескінченно довгим був шлях до перемоги. День Перемоги – це свято зі сльозами на очах. Сльозами радості та водночас гіркоти втрат, особливо сьогодні, коли свідків і учасників війни стає все менше. Віддаючи данину пам’яті загиблим фронтовикам, які пішли з життя, вшановуючи нині живих, ми розуміємо – завдяки їхній мужності та непоборному героїзму було здобуто перемогу.

В Україні і світі відзначають День Матері

vinhranovsky.jpg

…Воно приходить до нас щороку, сонцесяйне, заквітчане і дуже щире – Свято Матері. Приходить у другу неділю травня, коли сонце своїм промінням зігріває весняну землю, коли природа оживає і дарує свої неповторні барви. Все це нагадує, що настав час привітати найдорожчу людину у світі – матусю. Не треба приховувати в цей день добрих слів, не треба соромитися чистих сліз вдячності. Треба зібрати їх у щирий віночок подяки нашим матерям.

Повернення літератури користувачами

kniga.png
Всі студенти-читачі 1-5 курсів зобов’язані до 15 липня 2013 року повернути всі друковані видання на абонементи науково-технічної бібліотеки згідно Правил користування науково-технічною бібліотекою ІФНТУНГ (Наказ ректора від 26 травня 2011 р. № 71/1).
• При втраті будь-якого друкованого документу (книги, навчально-методичної літератури) необхідно зробити рівноцінну заміну.
• Виконання цих вимог є обов’язковим при підписанні обхідних листів.

15 травня в Івано-Франківську стартують «Дні Америки»

euro.jpg

Посольство США в Україні представить прикарпатцям низку освітніх і культурних заходів, спрямованих на зміцнення зв’язків між американським і українським народами. Серед заходів – демонстрація класичних американських «німих» фільмів під акомпанемент американських музикантів з групи «Аллой Оркестра», покази документальних фільмів, презентація кухні корінних американців, освітній ярмарок, дві фотовиставки, лекції для бібліотекарів і тих, хто вивчає англійську мову. Відкривати Америку, точніше Сполучені Штати Америки, можна незліченну кількість разів – сотні тисяч кілометрів, десятки мільйонів життів – і кожного разу вона інша… Дізнатися цікаві факти з історії, географії, розвитку кінематографу, мистецтва та літератури, взагалі життя сучасної Америки можна з матеріалів інформаційно-ілюстративної виставки на абонементі художньої літератури. Яскраві фотоматеріали номерів журналу «Міжнародний туризм» вражають барвами, колоритом екзотичних природних брендів цієї далекої країни.