Травень 2016

Я вдячний Богові за маму

kniga.png

Турботлива, ніжна, любляча, добра - всі ці слова адресовані найріднішій в світі людині, котра дала нам життя – мамі. Цими днями у другу неділю травня європейські країни, і Україна, зокрема, вшановують дорогих нашому серцю матерів. Вони не спали ночами, оберігаючи наш сон, хвилювались коли ми робили перші кроки, допомагали з навчанням у школі, радили і були найкращими друзями та підтримкою на складній життєвій ниві.

Інформаційний бюлетень "Вища освіта" № 4 (квітень 2016)

kniga.png
67.9(4УКР)401.121-32
Про призначення державних стипендій видатним діячам освіти : Указ Президента України від 13 квіт. 2016 р. № 139 // Уряд. кур'єр. – 2016. - 19 квіт. – № 74. – С. 11.

Нові надходження літератури за березень 2016 р.

kniga.png
Снайдер, Т. Кровавые земли: Европа между Гитлером и Сталиным [Текст] / Т. Снайдер ; пер.с англ. Л. Зунаджи. – К. : Дуліби, 2015. – 584 с. – (Мировой бестселлер). – Бібліогр.: с. 525-553.

Відлуння війни в пам’яті народній

mystectwo.png

Час не владний над подіями такого масштабу, як Друга світова війна. Пам'ять про героїзм і мужність, віру і благородство людського духу, прагнення вижити і перемогти, що проявлялося у вогненні воєнні роки, є і має залишатися невід’ємною частиною національної самосвідомості.

Місто на межі двох епох

kniga.png

7 травня Івано-Франківськ буде відзначати День міста. Своїми коріннями історія Франкового міста сягає далекого 1662р., коли воно було військовим укріпленням. У той час Станіславській фортеці відводилася роль військової опори в закріпленні польського панування у Галичині. Поступово військова фортеця, збудована в межиріччі Бистриць, перетворюється (з проголошенням у 1662 році статусу міста) на торговий, ремісничий і культурний центр Прикарпаття. 14 серпня 1663 року польський король Ян ІІ Казімєж юридично підтвердив надання місту Станиславову Магдебурзького права і затвердив герб міста.