Лютий 2023

Крути - наша біль і гордість

index.jpg
29 cічня минає 105 років з дня битви під Крутами. Саме ті героїчно-трагічні події, які відбулися в морозні січневі дні 1918 року під селищем Крути, що за 130 км від Києва, на довгі роки стали одним із символів боротьби українського народу за свободу і незалежність. Тоді проти шеститисячної більшовицької армії на захист молодої Української Республіки виступили 300 зовсім юних добровольців з числа студентів київських вузів та бійців вільного козацтва. Бій тривав всього 5 годин та мав надважливе значення для оборонців української державності - наступ ворога було зупинено, більшовицькі нападники втратили боєздатність на чотири дні. Приблизно 30 студентів потрапили в полон і були розстріляні більшовиками.

Підприємництво, торгівля та біржова діяльність

IMG_20230202_125350_936_0.jpg
Підприємництво, торгівля та біржова діяльність – найсучасніша та найбільш затребувана спеціальність бізнес-спрямування.
Розвиток ринкових відносин обумовлює необхідність формування і постійної підтримки ефективних зв’язків суб’єктів господарювання з постачальниками, торговельними представниками, клієнтами з метою підвищення рівня конкурентоспроможності компаній як на внутрішньому, так і зовнішньому ринках.

Економіка бізнесу

photo_2023-02-06_12-13-13.jpg
Фахівці економічної сфери завжди серед лідерів по затребуваності на ринку праці: вони потрібні найрізноманітнішим підприємствам у будь-якій сфері бізнесу, державним та фінансовим установам.

Геологія нафти газу, геофізика, геоінформатика, інженерна геологія та гідрогеологія

IMG_20230209_114217_220.jpg
Одним із основних ресурсів для зростання економіки України є енергетичний. Цей факт висуває додаткові вимоги до перспектив розвитку Нафтогазового комплексу, а саме, до професійності кадрів галузі.
Під час навчання студентів за освітньою програмою «Геологія нафти і газу, геофізика, геоінформатика, інженерна геологія та гідрогеологія» основний акцент ставиться на формуванні та розвитку професійних компетентностей у галузі геології нафти і газу, а саме вміння розв’язувати складні спеціалізовані задачі та практичні проблеми у професійній діяльності предметної області наук про Землю або у процесі навчання, із застосуванням сучасних теорій та методів дослідження.

Буріння свердловин

photo_2023-02-13_11-31-49_0.jpg
Буріння, бурова, буровики… Для більшості людей ці слова звучать і прозаїчно, і водночас загадково. Дійсно, робота, пов’язана з бурінням нафтових і газових свердловин, надзвичайно цікава, хоч і важка. Адже вона вимагає від фахівців творчого підходу, часом прийняття в екстремальних ситуаціях неординарних рішень. Тому мета освітньо-професійної програми «Буріння свердловин» за спеціальністю 185 «Нафтогазова інженерія та технології» зосереджена на поєднанні високого рівня професійної підготовки з формуванням у студента наукового світогляду та надання широкого кругозору у соціальній, гуманітарній, фундаментальній та професійній підготовці в області буріння свердловин.