Червень 2022

День кафедри філології та перекладу

Доброю традицією стало проведення спільних засідань співробітників бібліотеки та кафедр університету в рамках Дня кафедри. Переймаючи досвід інших наукових бібліотек та використовуючи новітні інформаційні технології, науково-технічна бібліотека модернізувала цю форму роботи і пропонує мультимедійну презентацію Дня кафедри. Під час перегляду Ви ознайомитеся зі станом комплектування книжкового фонду з дисциплін Вашої кафедри, аналізом використання студентами навчальної літератури, інформаційними можливостями науково-технічної бібліотеки, а також книжково-інформаційною виставкою.

Свята трійця єднає, надихає, береже

dovkilya.jpg
12 червня відзначаємо День Святої Трійці - одне з найважливіших християнських свят. Кожного року воно припадає на різні дати, бо залежить від Великодня.
Офіційно свято Трійці встановили у 381 році на Вселенському соборі у Константинополі.

Конституція – наш закон, наша сила

kniga.png
Щорічно 28 червня в Україні відзначається День Конституції. Конституція є гарантом прав і свобод кожного українця, закріплює наші права та обов’язки перед державою. Головний закон нашої країни був прийнятий 28 червня 1996 року, коли понад 300 народних депутатів безперервно працювали понад добу, щоб сформувати його основні положення.
З нагоди 26-річчя Конституції України в залі наукових та періодичних видань (кім.№33, 3 пов.) відкрито тематичну книжкову виставку під назвою «Основний закон мого життя». Запрошуємо всіх бажаючих завітати до бібліотеки та дізнатися найважливіші віхи становлення України як держави, історію прийняття основного Закону України.

Машинобудування важлива галузь промасловості

kniga.png
Машинобудування – найважливіше із сучасних виробництв, значення якого неухильно зростає.
Структура галузі машинобудування дуже різноманітна. Важливі та найбільш розвинуті такі його ланки: важке, транспортне, сільськогосподарське машинобудування, верстатобудування, приладобудування, радіотехнічне та електротехнічне виробництво, обладнання для інших галузей промисловості.