Серпень 2019

Інформаційний бюлетень "Вища освіта" № 7 (липень 2019)

kniga.png
Про затвердження Положення про інституційну форму здобуття загальної середньої освіти : наказ М-ва освіти і науки України від 23 квіт. 2019 р. № 536 // Офіц. вісн. України. – 2019. – № 45. – С. 166-169.

Нові надходження літератури за липень 2019 року

kniga.png

Economic theory : textbook / I. Bodnaruk, R. Matskiv, T. Topolnytska, H. Malyk. – Ivano-Frankivsk : IFNTUOG, 2019. – 117 p

Пантелеймон Куліш; письменник, етнограф, мовознавець

kniga.png
7 серпня виповнюється 200 років від дня народження майстра української мови й творця українського правопису Пантелеймона Куліша. Він автор «Чорної ради», «Записок о Южной Руси», перекладач Шекспірових і Байронових творів, Біблії та багатьох інших цінних праць. Також Куліш доклав чимало зусиль до налагодження взаємин між українською, російською та польською інтелігенцією. Онови української літератури та художнього перекладу, закладені письменником, залишаються актуальними і донині.

Лицар свободи й любові

kniga.png
14 серпня відзначаємо день народження поета, пісняра, гумориста, журналіста Ярослава Ткачівського. Також він автор прозових творів, переможець багатьох літературних конкурсів та лауреат визначних літературних премій. Ткачівський вніс вагомий вклад у духовну скарбницю Прикарпаття. Зараз він відповідальний секретар Івано-Франківської обласної організації Національної спілки письменників України та головний редактор журналу «Перевал».