«Поезія – це завжди неповторність, якийсь безсмертний дотик до душі…»

«Поезія – це завжди неповторність,
якийсь безсмертний дотик до душі…»
Л. Костенко

Таку назву мав поетичний вернісаж, який проходив у рамках клубу за інтересами «Діалог». На ньому було представлено художнє читання поезій Тараса Шевченка та авторську поетичну і пісенну творчість викладачів та студентів нашого університету.

virshi4.jpg

Учасники поетичного вернісажу

Для того, щоб краще і повніше почути і відчути барви поезії Кобзаря, прозвучав пролог «Благословенна хай буде година…» у виконанні студентки Ірини Кернякевич. Це допомогло сконцентрувати увагу глядачів і пробудило цікавість до слухання художнього читання творів Тараса Шевченка.

virshi2.jpg

Тетяна Григорівна Лавинюкова – старший викладач кафедри вищої математики

У поезіях Кобзаря відбито усі сторони життя України. У них – любов до рідної землі та людей, співчуття до чужого горя, милосердність щодо ближнього, нагадування про видатні події історії України…Це відображено у віршах «Ну що б, здавалося, слова», «Не нарікаю я на бога…»,»Холодний яр», «Гайдамаки», «Зоре моя вечірняя…», «Молитва» та ін., які прочитали студенти університету Ольга Матвійчук, Артем Колосов, Олег Присяжнюк і переможці обласних та Всеукраїнських конкурсів читців Мар’яна Атаманчук, Ірина Кернякевич і Роман Харандюк.

virshi3.jpg

Анатолій Поплюйко – доцент кафедри теоретичних основ геології

Другу сторінку поетичного вернісажу продовжили аматори художнього слова - Тетяна Григорівна Лавинюкова – старший викладач кафедри вищої математики, Анатолій Поплюйко – доцент кафедри теоретичних основ геології, а також студенти університету Ольга Матвійчук, Ярослав Тимків, Ілля Харук, Марина Данилюк. Вони представили свої поетичні доробки та співану поезію, які були досить цікавими і різноплановими.
Протягом заходу експонувалась літературно-художня виставка «У майбуття із нами іде пророк зорі…», організована працівниками бібліотеки.

virshi1.jpg

Літературно-художня виставка «У майбуття із нами іде пророк зорі…»

Поетичний вернісаж дав можливість ще раз почути і відчути багатогранні барви поезії Кобзаря та відкрити для себе пісенну та поетичну творчість викладачів та студентів нашого університету.

virshi5.jpg