Серпень 2013

Вагомий внесок у розвиток нафтогазової науки

(до 65-річчя від дня народження ректора ІФНТУНГу, професора Є. І. Крижанівського)

Науково-технічна бібліотека пропонує вашій увазі книжково-ілюстративну виставку видань з фондів бібліотеки, що відображають наукові здобутки професора Є. І. Крижанівського.

Нові надходження літератури за липень 2013 р.

kniga.png
65.9(4УКР)305.143.2
Е45
Економіка нафтогазових підприємств [Текст] : навч. посіб. / Я. С. Витвицький, У. Я. Витвицька, І. М. Метошоп [та ін.] ; Витвицький Я.С., Данилюк М.О., ред. – Івано-Франківськ : Симфонія форте, 2013. – 604 с.

Сторінками фахових видань (Випуск 6)

Вашій увазі пропонується бібліографічний бюлетень документів, опублікованих на сторінках фахових періодичних видань в першому півріччі 2013 року. Відбір документів здійснювався за критеріями актуальності, інформативності та з урахуванням практичних потреб працівників бібліотек ВНЗ методичного об’єднання м. Івано-Франківська.

Незалежність – першооснова національної гідності

indep131.jpg
Історія України – це шлях боротьби і звитяг українського народу за незалежність. До її здобуття доклали зусиль багато поколінь українців-патріотів. Нині Україна є повноправним членом світової спільноти цивілізованих країн як держава, що має право не тільки на самостійний поступ у майбутнє, а й на власну історію.
Ідея відродження незалежності держави зріла, пробиваючи собі дорогу – від розпаду Київської Русі до козацько-гетьманської держави Б. Хмельницького, від Конституції Пилипа Орлика – до проголошення УНР й акту злуки із Західно-Українською Народною Республікою, впродовж радянської доби – до референдуму 1 грудня 1991 року.