Листопад 2011

Диктант національної єдності

diktant001.jpg
Традиційно, 9 листопада, у День Української писемності та мови, Національна радіокомпанія провела масштабний проект - Всеукраїнський диктант національної єдності. Цьогоріч учасники писали текст про історію створення Володимиром Івасюком неперевершеної "Червоної рути".

Вітаємо з Міжнародним днем студента

forstudent01.jpg
Зичимо вам творчого натхнення, наполегливості та успіхів у всіх добрих починаннях, здійснення усіх мрій і життєвих планів. Нехай ваші молоді серця наповняються святковим настроєм і радістю!

Нарада «Управління бібліотекою вищого навчального закладу в сучасних умовах»

ternopil01.jpg
10-13 жовтня 2011 року у м. Тернополі було проведено спільну нараду директорів бібліотек ВНЗ III–IV рівнів акредитації Київської та Львівської зон "Управління бібліотекою вищого навчального закладу в сучасних умовах", організовану Науково-методичною бібліотечною комісією МОНмолодьспорту та Науковою бібліотекою ім. М. Максимовича Київського національного університету імені Тараса Шевченка. В роботі наради взяли участь понад 80 чоловік: керівники та провідні спеціалісти бібліотек вищих навчальних закладів з 18 міст України, представники видавництв, розповсюджувачі книг та періодичних видань. У ній брала участь директор науково-технічної бібліотеки ІФНТУНГ Пилип Я.А.

Євроінтеграція України: реалії, необхідність, перспективи

evrovistavka1.jpg Упродовж останнього десятиріччя Україна наполегливо бажає наблизитися до європейських стандартів.
Стратегією подальшої діяльності у сфері європейської та євроатлантичної інтеграції є активний перехід на сучасні європейські методи роботи, сприяння розвитку міжвідомчої взаємодії на горизонтальному рівні, розширення повноважень середньої та нижньої управлінських ланок у сфері обміну інформацією, заохочення ініціативності, глибокої продуманості пропозицій і бачення кінцевих результатів їхньої реалізації, вивчення та трансляція корисного досвіду інших європейських країн у сфері державного управління інтеграційними процесами. Успіх на шляху просування України цим курсом та надання відносинам Україна — Європейський Союз якісно нового статусу залежатиме від: здійснення послідовного та виваженого реформування економічної і соціальної сфер; ефективності процесу наближення законодавства України до законодавства ЄС; реалізації положень Угоди про партнерство та співробітництво між Україною і ЄС та його членами.

Вечір-зустріч із Володимиром Шовкошитним

shovko0.jpg «… Його поезія має такий потужний емоційний заряд. Уявити в його строфах холодне резонерство і такі популярні нині «піротехнічні ефекти» навіть неможливо. Шовкошитний – справжній», – так відгукнувся про творчість поета український прозаїк, літературознавець, громадський діяч Михайло Слабошпицький