Квітень 2016

Інформаційний бюлетень "Вища освіта" № 3 (березень 2016)

kniga.png
Про призначення соціальних стипендій Верховної Ради України студентам вищих навчальних закладів з числа дітей-сиріт та дітей з малозабезпечених сімей на 2016 рік : розпорядж. Кабінету Міністрів України від 10 берез. 2016 р. № 198 // Уряд. кур'єр. – 2016. - 26 берез. – № 58. – С. 11.

Нові надходження літератури за березень 2016 р.

kniga.png
Діда, Р. Вони народилися в Івано-Франківську (Станіславові, Станіславі) [Текст] : біограф. довід. / Р. Діда. – Івано-Франківськ : Лілея-НВ, 2014. – 279 с. : іл. – Бібліогр.: с. 277-279.
К-сть прим.: 4 (Х.Аб. – 2, ДБВ . – 1, К/сх. – 1)

День майбутнього студента

kniga.png

3 квітня 2016 року в Актовій залі Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу відбувся День майбутнього студента. До цього заходу науково-технічна бібліотека організувала книжкову виставку «Праці викладачів і науковців ІФНТУНГ», де було представлено кращі зразки нової наукової та навчальної літератури.

Мій рідний край – моя історія жива

Наше Прикарпаття вабить до себе мальовничістю гір, розлогістю ланів і звісно привітністю людей, що там проживають. Для кожної людини найрідніший той куточок землі, де він виріс – це його рідний край! Історія цього краю – роки, століття боротьби за волю, боротьби довгої і впертої, з покоління в покоління. Як високо в горах підтримують вівчарі вогонь полонинської ватри, так живив народ полум’я цієї боротьби своєю жагучою ненавистю до поневолювачів – експлуататорів, своїм прагненням будь-що здобути свободу.

Геологія – наука, фах, стиль життя

kniga.png

У перший тиждень квітня в Україні відзначають День геолога. Це професійне свято встановлено «…на підтримку ініціативи працівників геології, геодезії та картографії України…» згідно з Указом Президента України «Про День геолога» від 7 лютого 1995 року № 110/95. Дана професія стала важливою під впливом динамічного і всесвітнього розвитку народного господарства, економіки, науки і техніки. Вона найтіснішим чином пов’язана із створенням мінерально-сировинної бази, відкриттям і експлуатацією нових родовищ корисних копалин, вивченням мінерального складу земної кори, її будови і тих процесів, які в ній відбуваються.