Листопад 2015

Інформаційний бюлетень "Вища освіта" № 10 (жовтень 2015)

kniga.png
Про Стратегію національно-патріотичного виховання дітей та молоді на 2016-2020 роки : Указ Президента України від 13 жовт. 2015 р. // Уряд. кур'єр. – 2015. - 17 жовт. – № 193. – С. 10.

Нові надходження літератури за жовтень 2015 р.

kniga.png
Соціологія [Текст] : підручник / Піча В.М., ред. – 5-те вид., випр. – Львів : Новий Світ-2000, 2015. – 296 с. : іл. – Бібліогр.: с. 290-292.

Велична пам’ятка слов’янської культури (830 років з часу написання «Cлова о полку Ігоревім»)

mystectwo.png

Світова література знає небагато творів, які б захоплювали нові й нові покоління, здобували все ширшу й гучнішу славу. Саме до таких пам’яток належить безсмертне «Слово о полку Ігоревім» - героїчна, сповнена палкої любові до Вітчизни,до свого народу пісня-заклик, що лине із сивини віків Київської Русі. Текст твору був виявлений збирачем давніх рукописів О. Мусіним – Пушкіним наприкінці ХVІІІ ст. та опублікований у 1800 р. При підготовці до друку, вчені-історики встановили, що рукопис був не оригіналом, а копією, зробленою у XV або XVI ст. Весь наклад був знищений пожежею у 1812 р., збереглась тільки копія, зроблена для Катерини ІІ.

Від революції Свободи до революції Гідності

kniga.png

Територія Свободи – так Євромайдан називали всі, хто бодай раз побував на ньому. Люди, різні за віросповіданням, поглядами, ставали тут однією сім ’єю. Такої згуртованості, скоординованості, яку демонстрували українці, світ ще не бачив. Так народжувалася нація. Нація нескорених і незламних!

День кафедри філософії

kniga.png

В День міжнародної філософії, 19 листопада, науково-технічна бібліотека університету запропонувала науковцям та викладачам кафедри філософії зустрітися на святі наукової книги. Традиційний для НТБ комплексний захід - День кафедри – мав змістовне наповнення і пройшов в атмосфері активного обговорення проблем, що хвилюють і бібліотеку, і кафедру. Це – передплата періодичних видань філософської тематики, використання студентами навчальної бібліотечної книги, інформаційне забезпечення науково-дослідної роботи, можливості сайту НТБ.