Євроатлантична інтеграція України

У сучасній економічній науці, політиці і суспільній думці інтеграційним процесам приділяється дуже багато уваги. Це зумовлено позитивним досвідом європейської інтеграції, виходом її за останні 10-15 років на якісно новий рівень, а також швидким збільшенням кількості країн, які активно використовують інтеграційні механізми у своїй економічній політиці.

Україна вже є визнаним суб’єктом європейських відносин і сьогодні неможливо говорити про майбутню Європу, не беручи до уваги роль і місце України. Ці чинники та сьогоднішні реалії нашої держави ми обговорювали на політичній бесіді «НАТО-ЄС: співіснування, трансформація, можливості для України» із студентами механіко-технологічного факультету.

Оскільки, ця тема вивчалася багатьма українськими політологами, було процитовано різні думки та судження щодо вступу України до Євросоюзу. Студенти висловлювали свої думки щодо реалій та перспектив вступу України, як це може відобразитись на економіці нашої держави. Студентська молодь брала активну участь в обговоренні та аналізі етапів поглиблення європейської інтеграції, називали країни, які уже стали членами Євросоюзу. Під час бесіди експонувалась тематична виставка періодичних видань «Україна на перехресті європейської та євразійської інтеграції», представлена працівниками бібліотеки.