Вересень 2019

2 вересня стартує місячник першокурсника

kniga.png
В рамках місячника передбачено наступні заходи:
- видача навчально-методичної літератури;
- екскурсії бібліотекою «Вічне джерело – мудрості й наснаги»;
- презентації книжкових виставок:

Бібліотека – першокурсникам

kniga.png

В науково-технічній бібліотеці стартував місячник першокурсника «Бібліотека: сучасн@, креативна, твоя!». Основною метою такого бібліотечного заходу є адаптація першокурсників до студентського життя, до навчального процесу в університеті.Зустріч із студентами групи МН-19-1 стала дебютною в циклі заходів місячника. Першокурсники вперше завітали до нашої бібліотеки, познайомилися з історією та структурою університетської книгозбірні, бібліотечними послугами.

В Європу – з Україною в серці

kniga.png
Україна прямує шляхом євроатлантичної інтеграції, що є свідомим цивілізаційним вибором українців та студентської молоді зокрема. Європа пройшла довгий шлях до свого об’єднання. Одним із творців сучасної Європи по праву можна вважати Ріхарда Куденхофе-Калергі. Країни «великої шістки» ( Бельгія, Італія, Люксембург, Нідерланди, Німеччина та Франція) заклали основу для майбутньому Євросоюзу.

До Дня працівників нафтової, газової та нафтопереробної промисловості

kniga.png
8 вересня своє професійне свято відзначають працівники нафтової, газової та нафтопереробної промисловості – важливої складової частини паливно-енергетичного комплексу держави, динамічний розвиток якого – це запорука успішної перебудови економіки України, гарант її національної безпеки.

«Будеш, батьку, панувати, поки живуть люди ...»

kniga.png
9 вересня виповнюється 250 років від дня народження геніального українського письменника, поета, драматурга та громадського діяча Івана Петровича Котляревського.
Частину життя він присвятив військовій службі, як офіцер брав участь у війні 1812р. Впродовж чотирьох років перебував на посаді директора Полтавського театру, де відкрив талант Щепкіна та допоміг викупити його з кріпацтва. Котляревський був глибоко обізнаний з культурно-мистецьким життям країни, був знавцем українського фольклору та етнографії.