Лютий 2015

Анонс виставок та заходів на лютий 2015р.

kniga.png
Вечір-присвята
«Є на Землі країна Україна
Із серцем, що йменується Майдан»
(до річниці трагічних подій на Майдані Незалежності)
(аудиторія)

Сократ і Сковорода : дві епохи, дві долі

kniga.png

Вершина розвитку давньогрецької філософії датується приблизно від другої половини V до кінця IV ст. до н.е. Сократ (470 – 399 рр. до н.е.) – один із фундаторів діалектики, “філософії людини“ та маєвтики як методу пізнання моральних, правових, політичних понять та процесів і філософії як “науки про дух “. Ніяких творів Сократ після себе не залишив. Свої думки він викладав у бесідах та дискусіях на вулицях, площах, базарах, у майстернях митців і ремісників, на зустрічах з невідомими йому людьми, друзями, опонентами, як правило босим та у жебрацькому одязі. На відміну від своїх попередників, цей мислитель не цікавився питаннями, пов’язаними з природою, а займався виключно етикою і логікою, яку вважав необхідною умовою висвітлення етичних проблем. Мірою всіх речей для Сократа була не суб‘єктивно-випадкова одинична людина, а людина як розумна, мисляча істота, адже в мисленні знаходять своє вираження загальні закони.

Небесна Сотня: герої, які змінили хід історії України

kniga.png

Небесна Сотня – це наш біль і наша гордість, це наші сльози і вдячність за все, що її бійці зробили для нас. Вони пожертвували своїм життям за щастя інших, за кращу долю для своєї держави.

Інформація для користувачів

Видача літератури студентам 1-5 курсів на другий навчальний семестр буде проводитись з 19.02.2015 р. на абонементі навчальної літератури (к. 11, I пов.) науково-технічної бібліотеки.

До річниці вшанування Героїв Небесної Сотні

kniga.png

Уже більше року Україна живе іншим життям, іншими цінностями після тих подій, які розділили історію нашої країни на до і після. Близько двох тисяч осіб вийшло на Майдан Незалежності з акцією протесту, після оприлюднення урядом Азарова рішення щодо призупинення процесу підготовки до підписання угоди про асоціацію України з ЄС. Саме тоді, в перший день, народилося гасло “ Україна – це Європа ”, наш шлях – до європейських цінностей. Основною рушійною силою на Майдані була молодь і студентство. Саме вони змусили змінюватися все суспільство.