Червень 2020

День Святої Трійці

dovkilya.jpg
Трійця – одне із дванадцяти головних православних церковних свят, яке вшановує Пресвяту Трійцю: Бога Отця, Бога Сина і Бога Духа Святого. У народі день Трійці також ще називають Зеленими святами або П’ятидесятницею, так як воно відзначається у неділю, на 50-й день після Світлого Христового Воскресіння. Цьогоріч святкування припадає на неділю, 7 червня.

Засідання обласного методичного об’єднання бібліотек закладів вищої освіти

kniga.pngНа засіданні обласного методичного об’єднання бібліотек закладів вищої освіти в онлайн-режимі, яке відбулося 17 червня 2020 року, обговорювалася тема «Питання організації, обліку та збереження фонду неопублікованих матеріалів». Доповідач – Мазур Наталія Григорівна, завідувач сектору науково-методичного відділу наукової бібліотеки ПНУ ім. В. Стефаника у своєму виступі проаналізувала процес формування, обліку та зберігання неопублікованих матеріалів: дисертацій, авторефератів, наукових звітів, магістерських та дипломних (бакалаврських) робіт. Зауважила, що для розміщення фонду неопублікованих видань потрібні нестандарті розміри стелажів, а відповідні до їх розмірів. В умовах розвитку інформаційних технологій доцільно оцифрувати фонд неопублікованих видань наукової бібліотеки ПНУ ім. В. Стефаника.

Інвентаризація бібліотечних фондів

kniga.png
З метою підвищення професійної кваліфікації бібліотечних працівників відбулося засідання секції з питань формування та збереження фондів, в рамках якого організовано семінар-практикум з питання проведення інвентаризації бібліотечних фондів у науковій бібліотеці ПНУ ім. В. Стефаника.

До Дня державної служби України

kniga.png
Державна служба – це механізм забезпечення стабільності, надійності конституційного устрою та надання державному управлінню організованості, компетентності і професіоналізму. Від ефективного функціонування інституту державної служби, відповідальності кожного з державних службовців залежить успішність країни в цілому. День державної служби встановлено в Україні у 2003 році і відзначається щорічно 23 червня.

Україна цього року відзначає 24-у річницю Конституції

dovkilya.jpg
Для молодої держави Основний Закон, прийнятий Верховною Радою України 28 червня 1996 р., став символом консолідації Українського народу в розбудові країни як суверенної і незалежної, демократичної, соціальної та правової. Таке ставлення до Конституції відповідає загальносвітовим тенденціям утвердження конституцій як найбільш шанованих і важливих правових цінностей сучасності. Адже, лише держава, що має досконалу демократичну конституцію, отримує стабільність розвитку своєї внутрішньої політики і визнання на міжнародній арені.