Січень 2019

Інформаційний бюлетень "Вища освіта" № 12 (грудень 2018)

kniga.png
Про призначення державних стипендій видатним діячам науки : Указ Президента України від 14 груд. 2018 р. № 426/2018 // Уряд. кур'єр. – 2018. - 19 груд. – № 240. – С. 16.

Нові надходження літератури за грудень 2018 року

kniga.png
Бібліотека вищої школи на новому етапі розвитку соціальних комунікацій : матер. Міжнар. наук. практ. конф. 24-25 жовт. 2013 р. – Дніпропетровськ : Дніпр. нац. ун-т заліз. транспорту, 2013. – 264 с.

Соборність рідної землі – основа нації і держави

kniga.png

22 січня – День Соборності України, свято створення незалежної Української Народної Республіки. Важливою подією на шляху до Соборності став Акт Злуки. 22 січня 1919 року на Софійському майдані Києва відбулося урочисте проголошення акта про об’єднання Західної Української Народної Республіки з Наддніпрянською Українською Народною Республікою в єдину народну Республіку. Офіційний державний статус День Соборності України отримав у 1999 році, а в 2011 році було встановлено День Соборності і Свободи України. Слово «соборність» включає в себе єдність і згуртованість, тому щороку в цей день український народ із вдячністю згадує тих героїв, які боролися за незалежну соборну українську державу.

Життя, віддане мистецтву

kniga.png
9 січня виповнюється 95 років від дня народження неперевершеного режисера, сценариста, художника Сергія Параджанова.
Вірменин за походженням він майже двадцять років жив і працював в Україні. Своїм фільмом «Тіні забути предків» режисер приніс світову славу українському кіно. Картина отримала 39 міжнародних нагород , 28 призів на кінофестивалях у 21 країні. Параджанова визнали такі режисери, як Федеріко Фелліні, Акіра Куросава, Анджей Вайда.

Мультимедійна презентація Дня кафедри автомобільного транспоту

kniga.png
Доброю традицією стало проведення спільних засідань співробітників бібліотеки та кафедр університету в рамках Дня кафедри. Переймаючи досвід інших наукових бібліотек та використовуючи новітні інформаційні технології, науково-технічна бібліотека модернізувала цю форму роботи і пропонує мультимедійну презентацію Дня кафедри. Під час перегляду Ви ознайомитеся зі станом комплектування книжкового фонду з дисциплін Вашої кафедри, аналізом використання студентами навчальної літератури, інформаційними можливостями науково-технічної бібліотеки, а також книжково-інформаційною виставкою.