Вересень 2018

Програма Місячника першокурсника

kniga.png
Шановні першокурсники! Вітаємо Вас з початком навчального року!
З 03.09.18 р. по 03.10.18 р. у науково-технічній бібліотеці стартує Місячник першокурсника «Навчання корінь гіркий, так плід солодкий».
В рамках місячника передбачено наступні заходи:
- видача навчально-методичної літератури;
- екскурсія по бібліотеці «Книги зберігають минуле. Бібліотеки створюють майбутнє!»
- презентація книжкових виставок

Дякуємо за подаровані книги!

tragediya.jpg

Науково-технічна бібліотека висловлює щиру подяку випускнику нашого університету 1994 року, колишньому студенту спеціальності нафтогазове обладнання (НО-89-1) Бучинському Мирославу Яремовичу – головному інженеру ТОВ «Експертнафтогаз».

Фонд навчальної літератури нашої бібліотеки поповнився 20 примірниками підручника «Основи творення машин» за редакцією доктора технічних наук, професора, заслуженого працівника народної освіти України О.В. Горика. Автори видання – Бучинський М.Я., Горик О.В., Чернявський А.М., Яхін С.В. Книга видана у 2017 році харківським видавництвом «НТМТ».

Крижанівський Євстахій Іванович : (до 70-річчя від дня народж.)

tragediya.jpg
Крижанівський Євстахій Іванович : (до 70-річчя від дня народж.) : біобібліогр. покажч. / [упоряд.: О. В. Книгиницька, Л. М. Локотош] – Івано-Франківськ : НТБ ІФНТУНГ, 2018. – 196 с. : іл., портр. – (Серія «Університет і наука в постатях» ; вип. 10).
Біобібліографічний покажчик виданий до 70-річчя від дня народження ректора Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу, доктора технічних наук, професора, члена-кореспондента, академіка НАН України, відмінника освіти України, заслуженого діяча науки і техніки України, лауреата Державної премії України в галузі науки і техніки Євстахія Івановича Крижанівського. Видання репрезентує біографію та науковий доробок вченого.

Цікаве про Європу

kniga.png

Стара-добра Європа. Здається, ми знаємо про неї якщо не все, то багато що. Але з її країнами пов’язані по-справжньому дивовижні факти, про які відомо далеко не всім…
Бібліотекар сектору культурно-просвітницької роботи відділу обслуговування користувачів Мачишин Ольга Іванівна в рамках Місячника першокурсника провела експрес-інформацію “Цікаве про Європу” для студентів Інституту інформаційна, бібліотечна та архівна справа, групи ІС-18.

Газова промисловість та енергетична безпека України

mystectwo.png

Газова промисловість – наймолодша галузь паливної промисловості України. Початком індустрії природного газу прийнято вважати 1924 рік, коли було введено в промислову експлуатацію Дашавське газове родовище і газопровід Дашава-Стрий. Важливим етапом розвитку галузі стало введеня в дію в 1948 році першого магістрального газопроводу Дашава-Київ, згодом продовженого до Москви. Це дало поштовх до розробки інших газових родовищ Прикарпаття та інтенсивного пошуку нових.