Січень 2018

Вітаємо з Новим 2018 роком і Різдвом Христовим!

den_bibl2_mini.jpg
Щиро вітаємо з Новим 2018 роком і Різдвом Христовим!
Нехай прийдешній рік буде роком досягнень, звершень, найсміливіших планів та творчих задумів, здійснення надій та сподівань.Зичимо міцного здоров’я, матеріального достатку, добробуту, життєвої наснаги, миру і злагоди! Божої благодаті Вашим родинам, творчих злетів, натхнення на благо рідної України!

«Поклав cвоє життя за Україну...»

mystectwo.png

6 січня виповнюється 80 років від дня народження українського поета, перекладача, громадського діяча Василя Стуса. Своє життя і величезний талант він до крихти віддав Україні та своєму народові.

Творчість Василя Стуса народжувалась і формувалась в час так званого відродження 60-х років. Про патріотизм прийнято було багато говорити, але тих, що насправді боролись за відновлення України було мало. Вже з студентських років письменник вів активну громадську діяльність. Справжнім викликом радянському режиму була акція протесту на масові політичні репресії, організована у 1965 році В. Чорноволом, І. Дзюбою та В. Стусом. Також письменник активно виступав проти закриття українських шкіл в Україні, проти переслідування української національно свідомої інтелігенції. У відкритих листах до Спілки письменників та Верховної Ради УРСР критикував існуючу систему.

Інформаційний бюлетень "Вища освіта" № 12 (грудень 2017)

kniga.png
Порядок висування кандидатів (колективів) на здобуття Державної премії України в галузі освіти та оформлення подань про висування кандидатів (колективів), документів та матеріалів щодо кандидатів (колективів), які подаються суб'єктами висування : затв. Постановою Комітету з Держ. премії України в галузі освіти від 27 жовт. 2016 р. № 1 ( в редакції Постанови Комітету з Держ. премії України в галузі освіти від 24 листоп. 2017 р. № 1) // Освіта України. – 2017. - 25 груд. – № 50. – С. 12-13.

Нові надходження літератури за грудень 2017 року

kniga.png
Велика війна у маленькому місті [Текст] : фотоісторія Станиславова часів Першої світової війни / Бондарев І., Гречаник О., Шулепін В., упоряд. – Івано-Франківськ : Мантикора, 2015. – 160 с. : іл.

Звіт обласного методичного об’єднання за 2017 рік

Стрімкий розвиток та глобалізація інформаційно-комунікаційних технологій, реформування вищої освіти зумовлюють необхідність зміщення акцентів у функціонуванні університетської книгозбірні, як однієї із інфраструктурних інформаційно-комунікаційних складових. Адже сучасна бібліотека має відповідати міжнародним стандартам та впроваджувати якісні зміни у всі сфери діяльності. Сьогодні актуальним є питання збільшення внеску бібліотек закладів вищої освіти у розвиток інституціональних місій і цілей, впровадження нового спектра послуг, спрямованих на підтримку фахової комунікації, моніторинг, аналіз та інтеграцію результатів досліджень до світового наукового простору формування позитивного іміджу установи у країні та світі.