Грудень 2017

Положення про науково-технічну бібліотеку ІФНТУНГ

1. ЗАГАЛЬНІ ПОЛОЖЕННЯ
1.1 Науково-технічна бібліотека (НТБ) створюється (ліквідується) за наказом ректора ІФНТУНГ.
1.2 Науково-технічна бібліотека створена з метою забезпечення літературою та інформацією навчально-виховного та наукового процесу університету.

Правила користування науково-технічною бібліотекою Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу

1.1 Правила користування Науково-технічною бібліотекою (НТБ) розроблені відповідно до Закону України «Про бібліотеки і бібліотечну справу» зі змінами та доповненнями, Закону України «Про вищу освіту», Примірного положення про бібліотеку закладу вищої освіти, «Стратегії розвитку бібліотечної справи на період до 2025 року «Якісні зміни бібліотек для забезпечення сталого розвитку України».
1.2 Науково-технічна бібліотека є структурним підрозділом університету і виконує функції наукової, інформаційної та культурно-просвітницької установи, забезпечує навчальний процес, науково-педагогічну та науково-дослідну діяльність літературою та інформаційними ресурсами, які складають фонд бібліотеки.

До уваги користувачів!

29 грудня – з 9 до 17 год бібліотека обслуговує користувачів (з 15 до 17 год. – тільки в черговому читальному залі технічної літератури (к.№23, ІІ пов.) та електронному читальному залі (к.№25, ІІ пов.);

30 грудня – з 10 до 15 год. - в чергових читальних залах;

31 грудня, 1 січня вихідні дні.

Моє місто давнє і сучасне

kniga.png

Столиця Прикарпаття має багато назв. Для когось вона просто Франківськ, для когось – Станіслав, Станіславів. Івано-Франківськ (до 1962 року – Станіслав) – найбільший серед 14-ти міст Прикарпаття, сьогодні добре знаний в Україні обласний центр. Місто зародилося на базі військового укріплення в період національно-визвольної війни українського народу під проводом Богдана Хмельницького проти польських поневолювачів. За час свого існування воно пережило чотири перейменування – у 1772 році із Станиславова у Станіслав, у 1918 – навпаки, а у 1939 році було повернено австрійську назву Станіслав. І в 1962 році з ініціативи більшовицької влади Станіслав став Івано-Франківськом.

Щаслива вільна людина

mystectwo.png

3 грудня виповнюється 295 років від дня народження видатного філософа, педагога, поета і письменника Григорія Сковороди. Великий просвітитель України XVIII cт. виражав передові погляди української громади того часу. Його багатогранна філософська й літературна діяльність відчиняє нам двері до давнього періоду української літератури. Сковорода був всебічно обдарованою людиною – крім знання філософії та літератури, він чудово грав на багатьох музичних інструментах, співав, знав кілька іноземних мов. Він постійно навчався, весь час розвиваючись і передавав свої знання.