Листопад 2017

Інформаційний бюлетень "Вища освіта" № 10 (жовтень 2017)

kniga.png
Про освіту : Закон України від 5 верес. 2017 р. № 2145 // Уряд. кур'єр. – 2017. - 4 жовт. – № 186. –
С. 9-19.

Нові надходження літератури за жовтень 2017 року

kniga.png
Ветераны: из истории развития нефтяной и газовой промышленности [Текст]. Вып. 30. – М. : Нефтяное хозяйство, 2017. – 208 с. : ил.

Гортаючи сторінки минулого…

kniga.png

Друга Світова війна, яка тривала з 1 вересня 1939 р. до 2 вересня 1945 р., стала найжорстокішим і найкривавішим воєнним конфліктом в історії людства. Особливо це стосується України. За підрахунками дослідників, саме Україна зазнала найбільших втрат населення порівняно з іншими країнами, у тому числі Німеччиною, Росією, Польщею, Білорусією.

9 листопада - День української писемності та мови

kniga.png
Запрошуємо всіх студентів та співробітників університету 9 листопада ц. р. о 12.30 долучитися до написання XVІІ Всеукраїнського диктанту Національної єдності в Науково-технічній бібліотеці університету (к. 31, ІІІ пов.), присвяченого Дню української писемності і мови.

Мова – це глибина тисячоліть

kniga.png

Мова — це велике національне надбання, коштовний скарб із могуття інтелекту і криці моралі, це пісня душі, покладена на слова. У ній досвід, мрії і сподівання мільйонів людей, об'єднаних в єдине ціле — народ. Українська мова функціонує як національна мова українського народу в Україні. Поза її межами наша мова в усній формі поширена в Росії, Молдові, Білорусі, Казахстані. Крім того, українською мовою користуються українці в Польщі, Чехії, Словаччині, Румунії, Сербії, Хорватії, Угорщині, США, Канаді, країнах Латинської Америки, Австралії.