Жовтень 2017

Інформаційний бюлетень "Вища освіта" № 9 (вересень 2017)

kniga.png
Про освіту : Закон України від 5 верес. 2017 р. № 2145 // Голос України. – 2017. - 27 верес. – № 178-179. – С. 10-22.

Нові надходження літератури за вересень 2017 року

kniga.png
Бойко, О. Д. Історія України [Текст] : підручник / О. Д. Бойко. – 6-те вид., стер. – К. : Академія, 2016. – 720 с. – (Альма-матер). – Бібліогр.: с. 717.

Державна влада та державне управління – цілі та функціональна структура

mystectwo.png

Сильна та дієздатна влада є щонайпершою умовою успішних перетворень. Без неї неможливо створити передумови економічного розвитку, становлення реальної демократії, оновлення високої культури та духовності. Вищою формою політичної влади є державна влада, що спирається на спеціальний управлінсько-владний апарат і проявляється в різних державних формах – законодавчій, виконавчій, судовій і є необхідним і незамінним механізмом регулювання життя всього суспільства і збереження його єдності. Зміна стратегії, цілей та функцій держави позначається на змінах в організаційній структурі органів державної влади.

Туризм – глобальне соціально-економічне явище сучасного світу

kniga.png

Утвердження суверенності України супроводжується своєрідним “історичним ренесансом”. Ми спостерігаємо спалах неабиякого інтересу до проблем вітчизняної історії, витоків національної культури, непересічних досягнень минулого. Це зрозуміло, адже знання історичних і культурних надбань наших предків потрібне не тільки для відродження державності та піднесення національної гідності, а й для використання кращих традицій минувшини у практиці сьогодення. Одна з таких стародавніх традицій – мандрівництво.

Злочин сталінізму

kniga.png

На виконання Указу Президента України «Про заходи у зв’язку з 80-ми роковинами Великого терору – масових політичних репресій 1937-1938 років» в читальному залі соціально- економічної літератури (к. 31, 3 пов.) функціонує книжкова виставка «Чорні сторінки в історії України: 1937-1938 р. р.».

За період «Великого терору» на території УРСР, за оцінками істориків, було засуджено 198 тисяч 918 осіб, з яких близько двох третин – до розстрілу. Решту відправлено до в’язниць та таборів. Масові репресивні операції у 1937-1938 рр., за задумом Й. Сталіна, мали завершити двадцятилітню боротьбу з «соціально-ворожими елементами», упокорити населення шляхом масового терору, утвердити авторитарний стиль керівництва та здійснити «кадрову революцію».