Травень 2017

Джерело великого таланту

5 травня виповнюється 110 років від дня народження Ірини Вільде (Дарини Полотнюк) - видатної української письменниці, майстра психологічної прози, лауреата Державної премії ім. Т. Г. Шевченка. До 100-річчя від дна народження письменниці засновано літературну премію імені Ірини Вільде, ії ім’я внесено ЮНЕСКО до числа знаменитих людей ХХ ст.

Нові надходження літератури за квітень 2017 р.

kniga.png
Григорій Стецюк - лицар революції духа [Текст] / Семенів В., ред. – Львів : Друкарські куншти, 2016. – : іл.

Пам'ять крізь роки

mystectwo.png

Давно замовкли громи Другої світової війни - однієї з найжорстокіших і найкривавіших в історії цивілізації воєн, але події тих років залишаються в пам’яті народній.

День 9 травня повертає нас у минуле, коли на нашу землю прийшов довгоочікуваний мир. 72 роки відділяє нас від незабутньої весни сорок п’ятого, коли наші батьки і діди у жорстоких битвах вибороли мир на всій нашій землі. Перемога над гітлерівською Німеччиною стала подією планетарного значення. Для України вона коштувала надто дорого. Її територія перетворилася на один із головних плацдармів жорстоких боїв. Мільйони синів і дочок заплатили за Перемогу найдорожчим - життям.

Поетичний флешмоб

kniga.png
5 травня 2017 року в Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу за ініціативи Департаменту освіти, науки та молодіжної політики Івано-Франківської ОДА та організації Центру культури і дозвілля студентів ІФНТУНГ та кафедри філології та перекладу ІГПДУ відбувся поетичний флешмоб у рамках Міжнародного мистецького фестивалю країн Карпатського регіону «Карпатський простір». Це перший Міжнародний проект такого високого рівня, який має на меті об’єднати країни Карпатського регіону через культуру і мистецтво та стати майданчиком для щорічних зустрічей з виконавцями, публікою, майстрами, митцями, дипломатами, політиками цих країн.

До Дня народження міста

kniga.png

У рамках відзначення 355-річчя міста Івано-Франківська зі студентами Інституту інженерної механіки був проведений краєзнавчий круїз «Івано-Франківськ – перлина карпатського краю», де студенти ознайомилися з цікавими та захоплюючими історичними фактами про забудову Станіславова, про його засновників та про відомих культурних діячів міста.