Грудень 2016

Всеукраїнський тиждень права

kniga.png

4 грудня 1950 р. Генеральна Асамблея ООН запропонувала всім державам та зацікавленим організаціям відзначати 10 грудня День прав людини і посилити свої зусилля в цій сфері. Цей день знаменує прийняття Загальної декларації прав людини в 1948 р., беручи до уваги, що Декларація є важливим кроком вперед на шляху людського прогресу і повинна заслуговувати на увагу в усіх державах.

Інформаційний бюлетень "Вища освіта" № 11 (листопад 2016)

kniga.png
Про присудження премій Президента України для молодих вчених 2016 року : Указ Президента України від 17 листоп. 2016 р. № 509 : [Біщаку Роману Теодоровичу - канд. техн. наук, доц. ІФНТУНГ та ін.] // Уряд. кур'єр. – 2016. - 22 листоп. – № 219. – С. 10.

Нові надходження літератури за листопад 2016 р.

kniga.png
Економічна активність населення Івано-Франківської області 2015 [Текст] : стат. зб. / Макар Ю. О., ред. – Івано-Франківськ : Голов. упр. статистики в Івано-Франків. обл., 2016. – 148 с. : табл., рис.

Таланти твої, Україно

mystectwo.png

Споконвіку Україна була відома як інтелектуальне й духовне джерело європейської та світової культури. Вона збагатила всесвітню скарбницю філософської думки, богослов’я, мистецтва, літератури. На українській землі зароджувалися й втілювалися в життя геніальні ідеї і найпередовіші технології, які сформували сучасну цивілізацію.

“Людина – природа - суспільство”

mystectwo.png
Історія людського суспільства як специфічної природної системи є історією пізнання, освоєння та перетворення людиною оточуючого її природного світу. Людина є спадкоємцем природи, результатів її розвитку, її тенденцій та потенцій. Вона не лише “виходить” з природи, але й ніколи не залишаючи її, поступово продовжує розширювати і поглиблювати свій спадковий зв’язок з нею на всіх щаблях та рівнях свого діяльнісного прогресу. В процесі спілкування з природою і з іншими людьми вона постійно збагачує себе як людину.