Листопад 2016

Анонс заходів та виставок на листопад 2016р.

kniga.png Вечір пам’яті
«Територія Свободи: нація нескорених» (до Дня гідності і свободи)
(гуртожиток)

Нові надходження літератури за жовтень 2016 р.

kniga.png
Шпарик, В. Друга світова війна: спогади і погляди фронтовика [Текст] : збірник / В. Шпарик. – Львів : Афіша, 2013. – 160 с.

Інформаційний бюлетень "Вища освіта" № (10 жовтень 2016)

kniga.png
Про відзначення державними нагородами України з нагоди Дня працівника освіти : Указ Президента України від 1 жовт. 2016 р. № 427 // Уряд. кур'єр. – 2016. - 12 жовт. – № 192. – С. 11.

Будитель народного руху в Галичині

mystectwo.png

Видатний письменник, перекладач та громадський діяч, борець за відродження друкованого слова рідною мовою. Навчаючись в духовній семінарії, разом з І. Вагилевичем та Я. Головацьким М. Шашкевич організовує гурток «Руська трійця» (1833), що виступив на захист української літератури проти ополячування Галичини. За допомогою українознавчих досліджень, літературної творчості, перекладацької діяльності письменники сприяли піднесенню освітнього рівня та пробудженню національної свідомості галичан як невід’ємної частини українського народу.

Всеукраїнський диктант єдності

kniga.png

Вже шістнадцятий рік поспіль Українське радіо є організатором написання Всеукраїнського диктанту національної єдності у День української писемності та мови, який задумувався саме як спосіб об’єднатися навколо слова. Першочергова мета цього заходу – не стільки перевіряти грамотність, хоча це також дуже важливо, скільки закликати все більше людей продемонструвати солідарність з усіма, хто любить і шанує рідне слово, дбає про чистоту та правильність мови.