Червень 2016

Інформаційний бюлетень "Вища освіта" № 5 (травень 2016)

kniga.png
Про затвердження Порядку підготовки здобувачів вищої освіти ступеня доктора філософії та доктора наук у вищих навчальних закладах (наукових установах) : постанова Кабінету Міністрів України від 23 берез. 2016 р. № 261 // Офіц. вісн. України. – 2016. – № 29. – С. 13.

Нові надходження літератури за травень 2016 р.

kniga.png
Вісник Національного університету "Львівська політехніка" [Текст]. № 819 : Менеджмент та підприємництво в Україні: етапи становлення і проблеми розвитку / Чухрай Н. І., ред. – Львів : Львів. політехніка, 2015. – 475 с.

Охорона праці та безпека життєдіяльності в промисловості

Вітчизняна система охорони праці формувалася і розвивалася в рамках планової державно-регульованої економіки. Вона реалізувала комплекс гарантій, заходів захисту та соціальної підтримки працюючих. А законодавча база охорони праці України налічує ряд законів, основними з яких є Закон України «Про охорону праці» та Кодекс законів про працю (КЗпП). Їх доповнюють міжгалузеві й галузеві нормативні акти з яких випливає, що основними принципами державної політики в галузі охорони праці є пріоритет життя та здоров’я людини перед будь-якими результатами виробничої діяльності, її соціальний захист та відшкодування шкоди, заподіяної здоров’ю.

Вечір пам’яті «Розстріляне відродження»

kniga.png

Українська історія радянського періоду переповнена масовими терорами, репресіями, знущаннями над людьми, котрі хотіли просто називати себе українцями і жити вільно на своїй землі. Не маючи змоги боротися кулями, інтелігенція взяла собі на озброєння слово її перо, прагнучи піднести літературу та мистецтво на якісно новий рівень, що схилявся б у напрямок Європи.

Конституція – закон нашого життя

Чинна Конституція України пройшла складний шлях становлення і розвитку. Вона стала вершиною, найбільш значущим здобутком української теорії та практики конституціоналізму. Прийняттю Конституції 1996 року передувало прийняття низки актів, а саме: Декларації про державний суверенітет; Концепції нової Конституції; Акта проголошення незалежності України.