Березень 2016

«Захистимо первоцвіти»

kniga.png
У рамках загальнодержавної акції «Первоцвіт» зі студентами Інженерно-екологічного інституту, зокрема групами ПЕ13-1, ПЕ14-1 та ПЕ14-2, було проведено бесіду про збереження первоцвітів у природі. Особливу увагу було зосереджено на пропагування дбайливого відношення студентів до природи, залучення їх до збереження ранньоквітучих рослин та запобігання їх знищення. Також студентам було надано інформацію про законодавчі акти, які направлені на збереження рідкісних видів первоцвітів, які занесені до Червоної книги України (закони Про рослинний світ, Про охорону навколишнього середовища, Про Червону книгу України та згідно зі ст. 88, 88-1, 90 Кодексу про адміністративні правопорушення не дотримання цих законів караються штрафами).

Шануймо Кобзареве слово!

mystectwo.png
9 березня відзначаємо День народження Тараса Шевченка. Ім’я великого поета, художника, мислителя, борця за духовно - національне і державно - політичне відродження України золотом вкарбоване в історію нашого народу. Шевченкова поезія стала неопалимою купиною, що перевела нас через велику пустелю занепаду, неволі й зневір’я до вільної, самостійної України.

Мовознавчий квест «Мово рідна, звучи в нашім домі»

kniga.pngУ рамках мовознавчого квесту зі студентами групи ПІ-15-1 та ПІ-15-2, було проведено бесіду про найцінніший скарб кожного народу, зокрема нас, українців – рідну українську мову. Адже, без рідної мови немає народу, немає країни. «Мова – це не просто спосіб спілкування, а щось більш значуще. Мова – це всі глибинні пласти духовного життя народу, його історична пам’ять, найцінніше надбання віків, мова – це ще й музика, мелодика, фарби, буття, сучасна, художня, інтелектуальна мисленнєва діяльність народу» О. Гончар.

Зі святом весни!

8march16mini.jpg

Напередодні весняного свята 8 березня прийміть найщиріші вітання! Бажаємо, аби ваші дні були світлими і сонячними, дарували радість творчого натхнення, щоб кожної миті зростала впевненість, що ви – кохані, прекрасні, неповторні! Нехай здійсняться всі ваші мрії і сподівання, ясним і безхмарним буде небо. Яскравих і ніжних почуттів, нев’янучої вам краси, здоров’я, світлих надій, нових творчих задумів і здобутків!

Інформаційний бюлетень "Вища освіта" № 2 (лютий 2016)

kniga.png
Про наукову і науково-технічну діяльність : Закон України від 26 листоп. 2015 р. № 848-VIII // Офіц. вісн. України. – 2016. – № 2. – С. 19-86.