Січень 2016

Тестовий доступ до Web of Science

thomson-routers.png

У 2015 р. Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу приєднався до консорціуму e-VERUM (http://everum.org.ua/). Компанія Thomson Reutors надала для всіх установ консорціуму тестовий доступ до Web of Science (до 29.02.2016).

За всіх скажу, за всіх переболію...(125 років від дня народження Павла Тичини)

mystectwo.png

27 січня виповнюється 125 років від дня народження Павла Тичини. Протягом 1943 – 1967 рр. поет очолював Міністерство освіти України. З 1929р. є дійсним членом Академії наук України.

«... поезія Павла Тичини породилася з духу музики, й у цьому відношенні його творчість – виключне явище, яке не має собі прямих аналогій ні у російській, ні у західноєвропейській літературі»- сказав О. Білецький.

Крути - символ патріотизму і жертовності

mystectwo.png

Українська громадськість 29 січня вшановує День пам ’яті Героїв Крут. Молоді захисники Української Народної Республіки 98 років тому власною кров’ю вписали нову героїчну сторінку в історію визвольного руху. В цей день поблизу станції Крути, 300 курсантів військової школи, студентів і гімназистів вийшли на захист України. Юні студенти – добровольці затримали наступ більшовицьких військ на Київ лише на кілька днів і ціною власного життя засвідчили незламну волю української нації до незалежності.

Звіт про роботу НТБ ІФНТУНГ за 2015 рік

Головне завдання науково-технічної бібліотеки у 2015 році полягало в забезпеченні якісного і оперативного бібліотечно-бібліографічного та інформаційного обслуговування користувачів, сприянні формуванню їх світогляду, духовного розвитку шляхом популяризації літератури.

«Соборність України – основа державності»

kniga.png

22 січня – День Соборності України. В цей день у 1919 р. відбулося проголошення Акту Злуки УНР і ЗУНР.
Ідея соборності бере свій початок від об’єднання давньоруських земель навколо князівського престолу в Києві. ЇЇ практичним втіленням займались і українські гетьмани. Бути вільним і жити в самостійній, незалежній Україні – це найвищі цінності, які ісповідує і відстоює кожен українець і сьогодні.