Жовтень 2014

Інформаційний бюлетень "Вища освіта" № 9 (вересень 2014)

kniga.png

74.484(4УКР)
Про вищу освіту : Закон України від 1 лип. 2014 р. № 1556-VII // Офіц. вісн. України. – 2014. – № 63. – С. 7-90.

Чеканною строфою (до 110- річчя з дня народження М. Бажана)

bazhan014.jpg

Микола Бажан був не тільки визначним поетом, а й державним діячем. Тривалий час очолював видавництво «Українська радянська енциклопедія». До цього часу його ім’я носить головна редакція.

Психологія: емоційна сфера особистості

kniga.png

У науковому вжитку термін “психологія” вперше з’явився у XYI ст., в назві книги, що не збереглась, але згадана в списку праць хорватського гуманіста Марка Маруліча (1450-1524). Термін “психологія” отримав визнання завдяки працям Кристіана Вольфа (1679-1754) “Psychologia empirica” та “Psychologia rationalis”, згаданих у французькій Енциклопедії. Спочатку він належав до особливої науки, що займалася вивченням так названих душевних або психічних явищ, тобто таких, що кожна людина легко виявляє у власній свідомості в результаті самоспостереження.

Веб-сайт Науково-технічної бібліотеки університету – переможець Всеукраїнського конкурсу бібліотечних інтернет-сайтів

arhit01.jpg
Науково-технічна бібліотека ІФНТУНГ стала переможцем у Всеукраїнському конкурсі бібліотечних інтернет-сайтів в номінації «Кращий сайт бібліотеки вищого навчального закладу».

Україна - земля козацтва

kniga.png

14 жовтня – на свято Покрови Пресвятої Богородиці, наша держава святкує день українського козацтва. Богородицю козаки вважали своєю покровителькою, цього дня вони обирали нового отамана і вірили, що свята Покрова їх охороняє.