Вересень 2014

Тобі, першокурснику

bojko_ist14.jpg

Бойко О. Д. Історія України : підручник / О. Д. Бойко. – 4-те вид., доповн. – К. : Академвидав, 2012. – 688 с.
У пропонованому виданні на сучасній концептуальній основі розглядаються історичні події з найдавніших часів до сьогодення. Враховано неоднозначність поглядів на ряд подій і фактів в історіі України. Проаналізовано і сучасні політичні, соціально - економічні, духовні процеси та тенденції.

Процеси розробки та експлуатації нафтогазових родовищ

kniga.png

Україна – одна з найдавніших нафтогазовидобувних країн світу. З 18 століття здійснюється видобуток нафти, а з введенням в експлуатацію Дашавського газового родовища, почав своє існування український Газпром. Нафтогазова галузь є надійною і надважливою ланкою паливно-енергетичного комплексу і вагомо сприяє енергетичній незалежності держави.

Славний борець за долю рідного краю

dovzhenko.jpg

Олександр Довженко – одна з найталановитіших і надзвичайно трагічних постатей ХХ ст. Видатний кінорежисер-новатор, «поет слова і кадру, віртуоз монтажу», самобутній письменник, мислитель і філософ краси, на Батьківщині він - «підкошена тінь довічного засланця і мученика за народ». Довженка проголосили «справжнім співцем доби, що народила його, виплекала і дала в руки могутні засоби для виявлення свого обдарування, свого таланту, свого генія», «палким співцем дня сьогоднішньго і дня завтрашнього».

Нафтогазові технології (Дайджест)

kryzh01.jpg
Нафтогазові технології : дайджест. Вип. 1. / [уклад. Л. М. Локотош ; ред. Л. А. Жолобко]. – Івано-Франківськ : НТБ ІФНТУНГ. – 2014. – 46 с.

Дайджест «Нафтогазові технології» підготовлений на основі матеріалів науково-практичного журналу «Время колтюбинга» та інтернет-видань (2013-2014 рр.).

Аристократ духу (до 150-річчя М. Коцюбинського)

nezal014.jpg

Провідне місце Михайла Коцюбинського в новочасній українській літературі – безсумнівне. Ще за життя він був визнаний видатним представником національної культури поруч з І. Франком, Л.Українкою, В.Стефаником. На таке визнання він заслужив через глибокий гуманізм, правдивий показ класової боротьби українських селян.