Травень 2014

Повернення літератури користувачами

Всі студенти-читачі 1-5 курсів зобов’язані до
15 липня 2014 року повернути всю літературу на абонементи науково-технічної бібліотеки згідно Правил користування науково-технічною бібліотекою ІФНТУНГ (Наказ ректора від 26 травня 2011 р. №71/1).
- При втраті будь-якого друкованого документу (книги, навчально-методичної літератури) необхідно зробити рівноцінну заміну.
- Виконання цих вимог є обов’язковим при підписанні обхідних листів.

Адміністрація НТБ

Запрошуємо на зустріч з івано-франківським краєзнавцем Михайлом Головатим

arhit01.jpg
6 травня ц.р. о 12.45 в конференц-залі науково-технічної бібліотеки відбудеться зустріч з українським краєзнавцем, дослідником історії Станиславова, членом Національної спілки краєзнавців України Михайлом Головатим.

Інформаційний бюлетень "Вища освіта" №4 (квітень 2014)

kniga.png
74.484(4УКР-4ІВА)
Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу оголошує конкурс на заміщення посад // Галичина. – 2014. - 29 берез. – № 47. – С. 7.

Роки війни – століття пам’яті

socznach1.jpg

Кожна нація і кожна держава має історичні дати, які навіки закарбувалися в пам’яті народу. Знаковою датою для України стала Перемога у Великій Вітчизняній війні. Квітучої весни 1945 року, 69 років тому, наш народ переміг у найжорстокішій війні ХХ століття.

Не йде в забуття подвиг і велика трагедія нашого народу. Плин років не стирає глибокого сліду в серцях і вічний біль у народній пам’яті.

З нагоди 9 Травня в читальному залі періодичних видань і гуманітарної літератури № 1 організовано книжково-ілюстративну виставку «Роки війни – століття пам’яті». Виставка представлена в двох розділах: «Роки суворих випробувань», «Дорогами війни – дорогами безсмертя».

Вона – любов, вона – печаль і втіха...

socznach1.jpg

Мати – найкраще слово на землі. Воно вічне і неповторне, прекрасне і горде, як світ. Материнська любов не знає страху, сумнівів, розрахунків. Вона очищає нас, зігріває, зупиняє перед безоднею.

День Матері відзначають у другу неділю травня згідно з Указом Президента України «Про День матері» від 10 травня 1999 року № 489/99. В цей час відроджується природа і земля вкривається різномаїттям квітів.

Історія цього свята бере свій початок із 1908 року. Тоді вперше молода американка Анна Джервіс з Філадельфії виступила з ініціативою вшановування матерів у пам’ять про свою матір, яка передчасно померла. В 1910 році штат Вірджинія перший визнав День Матері як офіційне свято.