Квітень 2014

Анонс виставок та заходів на квітень 2014р.

kniga.png
Тематична година «Праця геолога – зусиль і терпіння скарб» (аудиторія)
Літературно-мистецький вечір «Світле свято Воскресіння – це усіх людей спасіння»
(конференц-зал)

Майстер художнього слова

socznach1.jpg

Нещодавно виповнилося 205 років від дня народження Миколи Гоголя, який своїм походженням, природою художнього генія, долею, всім людським єством, пов’язаний з Україною, яка для нього була приваблива й надихаюча, сповнена святковості й екзотики, козацької звитяги й фантастичних пригод, самавідданої жертовності.

М .Грушевський вважав Гоголя «одним із найгеніальніших людей, яких дала Україна». «Наш безсмертний Гоголь», - говорив про нього Шевченко.Він вперше в літературі підійшов до зображення народних мас, як головної рушійної сили історичного процесу.

Праця геолога - зусиль і терпіння скарб

arhit01.jpg

День геолога – професійне свято працівників геології, геодезії та картографії України. В нашій державі його відзначають у першу неділю квітня. Це свято мужніх, і дійсно відданих своїй професії людей, що зберігають і збагачують галузь, геологічну науку, продовжують передавати безцінний, надбаний роками, досвід молодому поколінню.

Зустріч із Т. Прохаськом та І. Ципердюком - «Євромайдан: Хроніка відчуттів»

arhit01.jpg
Запрошуємо Вас на зустріч з івано-франківськими письменниками Тарасом Прохаськом та Іваном Ципердюком, яка відбудеться в рамках клубу за інтересами «Діалог» 22.04.2014 р. о 1245 в аудиторії 01 (головний корпус).

Сонячний Великдень

arhit01.jpg

Святом із свят та торжеством з торжеств є світле Христове Воскресіння, або Пасха – найбільше християнське свято. Цей день вважається днем Воскресіння Ісуса Христа. Великдень багатий на звичаї, що походять ще з дохристиянських часів, коли народ відзначав свято привітання весни і весняного сонця. Християнська релігія багато з тих прадавніх народних звичаїв освятила, надала їм християнського значення і символіки та прийняла за свої. Такими народними звичаями є гаївки забави, дарування писанок та крашанок. Вони мають глибоке символічне значення для нашого народу.