Грудень 2013

Туризм та основи готельного бізнесу

ewro25131.jpg

Передумови виникнення туризму зароджувалися ще в глибоку давнину. Але сучасний туризм своєю структурою, матеріально-технічною базою, методами роботи і органами управління почав формуватися тільки в ХІХ ст. В цей же час закладаються основи готельної справи. У другій половині ХІХ ст. у багатьох країнах Європи виникають самодіяльні туристські організації – клуби, товариства. Вони розробляють туристські маршрути, дбають про забезпечення туристів місцями відпочинку, сервісом серед подорожей. Створюються туристські бюро, рекламні агентства, які спеціалізуються на рекламі готельних послуг. З кінця ХІХ століття в Європі починають будувати сучасні готелі з високим рівнем комфорту. Готельний бізнес починає діяти як самостійний фактор розвитку туризму – він формує для себе ринки збуту готельних послуг. Це знаменує початок формування туристської галузі у багатьох країнах світу.

Інформація для студентів-боржників !

Звертаємось до студентів-користувачів, які є боржниками бібліотеки, з проханням повернути взяту літературу на 2012-2013 н.р. на абонементах науково-технічної бібліотеки.

Графік роботи бібліотеки в січні 2014р

Бібліотека обслуговує користувачів за наступним графіком:

з 02.01 по 10.01.14 – з 10 год. до 18 год.;

з 04.01 по 07.01.14 – вихідні дні;

з 13.01 по 05.02.14 – з 10 год. до 18 год. (всі підрозділи бібліотеки);

з 18 год. до 20 год. – тільки в черговому читальному залі технічної літератури.

Чарівне мереживо зимових свят

arhit01.jpg

Наближається Новий рік, Різдво… Кожна родина очікує на ці світлі і радісні святкові дні, які приносять добро, щастя, радість, надію… Новий рік – одне з найдавніших і найпопулярніших календарних свят. За ним ідуть величні «три празники» - це Різдво Христове, Святого Василія Великого та Богоявлення Господнє. Різдво Христове – християнське свято, яке супроводжується старовинними народними звичаями, колядуванням, щедруванням. На Святого Василія Великого ходять по домівках посівальники із побажаннями достатку і благополуччя у родинах. На Богоявлення Господнє люди ідуть до церкви, де відбувається урочиста служба, яка завершується освяченням води. Із цими святами пов’язано багато віковічних традицій і звичаїв нашого мудрого народу, які передаються із покоління в покоління і живуть у віках.

З Новим роком та Різдвом Христовим!

new_otkritka2.png Колектив Науково-технічної бібліотеки щиро вітає всіх з Новим 2014 роком та Різдвом Христовим!
Щастя, добра, радості, добробуту, міцного здоров’я та Божого благословення Вам на кожен день!Нехай рік новий стане для кожного з нас роком добрих змін, який поверне віру в себе, краще майбутнє, наповнить оселі миром, любов’ю, милосердям.
Щедрого, доброго, успішного Нового Року! Радісних Різдвяних Свят!