Міжнародний день рідної мови

Сьогодні відзначають Міжнародний день рідної мови. У нашій державі питання мови завжди було актуальним.
Цьому питанню ми приділили увагу в рамках клубу за інтересами «Діалог» на читацькій конференції «Мова – це пам’ять в майбутнє і стежина в минуле» (до Міжнародного дня рідної мови), яку підготували працівники бібліотеки.
На захід ми запросили Миколу Петровича Лесюка – завідувача кафедри слов’янських мов та Михайла Васильовича Бігусяка – директора бібліотеки Прикарпатського національного університету імені В. Стефаника, кандидата філологічних наук, доцента кафедри української мови.

DSCF2745.JPG

Вони зачитали багато висловів відомих письменників про нашу мову, представили свої нові книги, наводили багато прикладів щодо правильності вживання деяких слів.
На конференції були присутні студенти факультету управління та інформаційної діяльності і працівники нашої бібліотеки.
Активну участь у проведенні заходу взяв заступник декана факультету інформаційної діяльності – Кісіль Микола Васильович. Він охоче поділився своїми спогадами про навчання у Прикарпатському національному університеті
імені Василя Стефаника.
Під час конференції було вручено грамоти двом студентам нашого університету, які стали переможцями конкурсу імені Петра Яцика.
Протягом свята експонувались літературно-художні виставки – це «Світ слова Миколи Лесюка» та «Мова барвиста, мова багата, рідна і тепла як батьківська хата», які були підготовлені працівниками бібліотеки