«Слався, місто Франкове!» (Зустріч з Василем Іваночком – директором видавництва «Лілея-НВ»)

Величне Франкове місто.
Таке чудове та неповторне.
Таке тендітне та водночас гордовите.
Прекрасне та доволі рідне...
Гриців Микола

На території старовинного села Заболоття у межиріччі річок Бистриці Надвірнянської та Бистриці Солотвинської було споруджено фортецю, яка з часом перетворилася у торговий,ремісничий і культурний центр Галичини. З 1662 року місто одержало Магдебурзьке право і стало відоме як Станіславів. В 1962 році, в рік святкування 300-річчя існування, місто перейменовано в Івано-Франківськ на честь видатного сина українського народу Івана Франка.

Сьогодні Івано-Франківськ - сучасне європейське місто, яке динамічно розвивається як в інвестиційно-економічному, так і в культурно-мистецькому напрямку.

У нашій бібліотеці вже стало доброю традицією до Дня народження міста Івано-Франківська організовувати зустрічі з відомими людьми краю. Гостями клубу за інтересами ‘’Діалог ’’ вже були Іван Бондарев, Михайло Головатий та Тарас Прохасько.

Цого року з нагоди 353 річниці з дня заснування міста до нас на літературно-поетичну світлицю «Слався, місто Франкове!» завітав Іваночко Василь Степанович - директор івано-франківського видавництва «Лілея-НВ», один із засновників історико-краєзнавчого об’єднання «Моє місто» . Пан Василь розповів про цікаві та захоплюючі історичні факти забудови Івано-Франківська, його засновників та про відомих культурних діячів міста.

DSCN85850.jpg

Для присутніх студентів та працівників НТБ були представлені книги та фотоальбоми про Івано-Франківськ видавництва «Лілея-НВ» таких авторів як: Володимира Грабовецького, Петра Арсенича, Богдана Гавриліва, Михайла Головатого, Мирона Мицана, Зіновія Жеребецького та багатьох інших .

DSCN85550.jpg

На сторінках фотоальбомів („Івано-Франківськ на давній поштівці") можна було побачити неповторність і красу обласного центру, відкрити для себе уявні і реальні, чорно-білі й кольорові образи Станиславова.
Науково - технічна бібліотека висловлює подяку Василю Степановичу за подаровані книги видавництва «Лілея-НВ»: зокрема за видання серії «Моє місто».

DSCN85780.jpg

Більш детальніше познайомитись з історією міста Івано-Франківська студентська молодь мала можливість, переглянувши літературно-художню виставку “Місто давнє та сучасне”, яка була представлена на заході.

DSCN85510.jpg